Podotherapeut Algemene informatie


Contactgegevens Heeft u last van uw voeten?
Dat is erg vervelend. Gelukkig weten wij raad! Als u last heeft van uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug, kan Stadspodotherapie in Eindhoven u helpen met het vinden van de juiste therapie en behandeling. Bijvoorbeeld het aanmeten van steunzolen of het ontlasten van een likdoorn of ingegroeide teennagel.

Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal, want zonder goed luisteren ontstaat geen goede therapie. Dit betekent dat er altijd een uitgebreid onderzoek wordt uitgevoerd en goed rekening wordt gehouden met uw wensen.

U kunt bij ons direct een afspraak maken, ook zonder verwijsbrief. Dan kijken wij samen met u verder naar de mogelijkheden. De eerste telefonische intake is gratis, en de behandeling wordt vaak vergoed door uw aanvullende zorgverzekering.

Wat houdt podotherapie in?
Iedere podotherapeutische behandeling begint met een onderzoek naar uw klachten. Tijdens dit eerste onderzoek kunt u vertellen waar u last van heeft en kijken wij naar de bewegingen van de gewrichten, waar de pijn zit, hoe de drukverdeling onder de voet is, hoe u staat, en tot slot hoe u loopt. Aan het eind van het onderzoek stellen we de diagnose en bespreken we de verdere behandeling met u.


Voorbeelden van verdere podotherapeutische behandeling zijn: steunzolen, een nagelbeugel of een instrumentele behandeling waarbij bijvoorbeeld een teveel aan eelt of een likdoorn wordt weggehaald.


Podotherapeuten SGE Tongelre
De podotherapeuten in SGE Tongelre zijn Maartje Trompetter en Susan Ribbers. Behandeling vindt plaats volgens afspraak. U kunt contact opnemen met de podotherapeut via 06 418 620 89 of direct online een afspraak maken. Meer informatie kunt u vinden op de website van Stadspodotherapie Eindhoven.

Uitgelicht
Zorg aan Oekraïense vluchtelingen
Zorg aan Oekraïense vluchtelingen
Geplaatst: 28 april 2022

In de afgelopen weken zijn ook in Eindhoven Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Vanuit de gemeente is een oproep gedaan om bij te dragen aan de zorg voor deze mensen. Ook vanuit SGE wordt medische zorg geregeld voor een aantal opvang- en doorstroomlocaties. SGE Strijp doet dit voor de zorg op doorstroomlocatie Microlab.

We denken aan later en houden schoon water
We denken aan later en houden schoon water
Geplaatst: 25 april 2022

Elk jaar komt er tenminste 190.000 kilo aan medicijnresten in het oppervlaktewater terecht. Help mee ons water schoon en gezond te houden.

SGE en DOH nemen voorgenomen besluit tot fusie
SGE en DOH nemen voorgenomen besluit tot fusie
Geplaatst: 22 april 2022

De huisartsenorganisatie DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten. Daarom willen DOH en SGE de stap naar één nieuwe organisatie zetten: samen staan we sterker.