Hart- en vaatziekten Over hart- en vaatziekten


Er zijn verschillende hart- en vaatziekten. De bekendste zijn een vernauwing van de slagaderen (aderverkalking), angina pectoris (pijn op de borst), nierschade, een hartinfarct en een beroerte.

Wat verhoogt je risico op hart- en vaatziekten? De belangrijkste factoren zijn roken, een hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Maar ook overgewicht, stress en erfelijkheid verhogen je risico.

Meer informatie over hart- en vaatziekten


Als u een erfelijke aanleg heeft voor het krijgen van hart- en/of vaatziekten, dan kunt u die erfelijke aanleg niet veranderen. Maar risicofactoren zoals roken of hoge bloeddruk, ongezonde voeding of te weinig bewegen zijn wel te beïnvloeden. U kunt dus zelf iets doen om de kans op hart- en/of vaatziekten te verminderen. 

Heeft u een (verhoogd risico op een) hart- en vaatziekte? Dan heeft u goede begeleiding en behandeling nodig. SGE kan u hierbij helpen met het Zorgprogramma hart- en vaatziekten.Uitgelicht
Boostervaccinaties verlopen via de GGD
Boostervaccinaties verlopen via de GGD
Geplaatst: 23 november 2021

De huisarts heeft geen rol meer in het toedienen van COVID-vaccinaties. ----- The booster vaccinations are provided by the GGD.

Enquête Digitaal Gezondheidscentrum
Enquête Digitaal Gezondheidscentrum
Geplaatst: 10 november 2021

- De enquête is gesloten -

Coronavirus - laatste update
Coronavirus - laatste update
Geplaatst: 8 november 2021

Aanpassing coronamaatregelen binnen SGE met ingang van maandag 8 november.